Je vraagt je misschien af wat is een plugin? WordPress plugins zijn een stukje software dat je kunt gebruiken voor je WordPress website om de functionaliteit van je website uit te breiden. WordPress plugins zijn geschreven in PHP programmeer taal en kunnen naadloos geintregeerd worden met je WordPress website. WordPress plugins maken het gemakkelijk om extra functies aan je website toe te voegen zonder dat je een regel code voor hoeft te kennen. Er zijn duizenden gratis plugins beschikaar op de officiele WordPress plugin directory.

Wat is een plugin?

Met een WordPress plugin krijg je extra functionaliteiten voor je website.

Hoe installeer je plugins?

Als een site admin kun je plugins installeren van uit WordPress zelf of je kun deze via FTP uploaden. Omdat de meeste plugins gratis zijn, is het belangrijk om te onthouden dat deze niet met support komen. Om deze rede is het belangrijk om zorgvuldig te kijken welke plugin je wilt installeren op je website. Bij het kiezen van een plugin stel jezelf dan de volgende vragen:

• Hoelang is het geleden dat de plugin is geüpdatet?
  • Is de plugin comptabel met de laatste versie van WordPress?
  • Krijgen mensen antwoorden op hun vragen van de ontwikkelaar?
  • Wat is de beoordeling van de plugin?

Gratis plugins vs Premium plugins

Premium plugins zijn betaalde plugins. Je denkt waarschijnlijk waarom zou ik voor een plugin betalen? Wel daar zijn verschillende redenen voor:

• Betaalde plugins geven in de meeste gevallen volledige support als het gaat om het onderhoud, beveiliging en comptabiliteit van de plugin met de laatste versie van WordPress als met de thema’s en andere plugins.
  • In de meeste gevallen werken de meeste plugins prima met elkaar maar het is fijn om te weten dat er een support team achter de plugin is mocht je ooit op problemen stuiten.
  • Betaalde plugins hebben in de meeste gevallen veel meer mogelijkheden en worden continu uitgebreid met extra functies.

Pin It on Pinterest